Član Predsjedništva BiH

Malonogometni turnir "Alija Izetbegović": Džaferović uručio pobjednički pehar ekipi CC Tešanj

FOTO: Fena

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je završnici malonogometnog turnira "Alija Izetbegović" koji je ove godine održan u Tešnju.

Džaferović je dodijelio pobjednički pehar i medalje ekipi CC Tešanj koja je u finalu pobijedila Malonogmetni klub Nesib Malkić iz Živinica.

Treće mjesto je osvojila ekipa Malonogometnog kluba Senaid Bolić Bola iz Olova.

- Sretan sam što se i na ovaj način odaje poštovanje i što se i na ovaj način sjećamo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i iskazujemo zahvalnost za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu - istakao je Džaferović u obraćanju.

Kazao je da je Alija Izetbegović bio najznačajnija ličnost u modernoj historiji.

- Pod njegovim vodstvom Bosna i Hercegovina je izborila i odbranila svoju nezavisnost. To su epohalna postignuća i zato je važno da se i na ovaj način čuva sjećanje na našeg predsjednika - dodao je član Predajedništva BiH Džaferović.

Naglasio je da retrogradne snage koje atakuju na Bosnu i Hercegovinu nikada neće uspjeti i da nikada neće uništiti cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Džaferović je zahvalio patriotskom gradu Tešnju na organizaciji turnira i uputio čestitke pobjednicima i najboljim pojedincima turnira, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga