open-navfaktor-logo
search
Željo - Sloga
Manijaci se vraćaju na jug: Dva razloga zbog kojih Grbavica u nedjelju mora biti puna
Fudbaleri Željezničara u četvrtak su poslije golijade u Gradačcu i pobjede rezultatom 3:2 izborili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, a već u nedjelju tim Edisa Mulalića čeka novi izazov u Premijer ligi BiH.
17.03.2023. u 13:23
get url
text

Željo će kao i u prethodnom kolu igrati protiv dobojske Sloge, ali ovoga puta Dobojlije dolaze na Grbavicu. Plavi su prošle nedjelje savladali Slogu u Modriči rezultatom 1:0.

Za razliku od prve utakmice Kupa BiH, a zatim i premijerligaške protiv Slobode na Grbavici, ovoga puta Željo će biti nošen i prepoznatljivim hukom sa južne tribine. Navijačka grupa Manijaci vraća se na svoje mjesto, što prethodno zbog snijega nije bilo moguće.

- Nakon dvije domaće utakmice gdje smo silom prilika bili smješteni na istoku, u nedjelju se ponovo vraćamo na našu južnu tribinu. Pred nama je grčevita borba za izlazak u Evropu i ovo nije trenutak u kojem sebi možemo dopustiti da zakažemo.

Još jedan razlog zašto Grbavica mora biti puna u nedjelju jeste obilježavanje Dana reintegracije Grbavice, što je jedan od najznačajnijih datuma za Željine navijače i stanovnike Grbavice. Na južnu tribinu ući sat vremena prije početka utakmice - poručili su iz navijačke grupe Manijaci.

Željo i Sloga igraju u nedjelju od 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.