U organizaciji UNFKŽ

Memorijalni turnir "Dževad Begić Đilda" održava se u 14. jula

Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina.

Memorijalni fudbalski turnir Dževad Begić Đilda bit će održan u nedjelju, 14. jula na pomoćnom terenu stadiona Grbavica u organizaciji Udruženja navijača FK Željezničar.

Prijave ekipa i uplate kotizacija u iznosu od 50 KM vršit će se u srijedu, 10. jula periodu od 18 do 21 sat u prostorijama Udruženja (sjeverna tribina stadiona Grbavica), a organizatori naglašavaju da će na turniru moći učestvovati isključivo aktivni članovi Udruženja navijača FK Željezničar. Prijavljene ekipe mogu imati od 6 do maksimalno 10 igrača, a turnir će biti humanitarnog karaktera i neće imati novčane nagrade.

- I ove godine nastavljamo tradiciju obilježavanja godišnjice smrti našeg jednog i jedinog vođe. Svojim odnosom prema grupi, ovom gradu i državi, zaslužio je da ga se sjećamo i mlađim naraštajima prenosimo njegovu hrabrost i gordost - istakli su iz Udruženja navijača FK Željezničar te ovom prilikom za 11. juli najavili i posjetu spomen-obilježju kod Prirodno-matematičkog fakulteta, mjestu gdje je Đilda poginuo.

- Polaganjem cvijeća i kratkim predavanjem za mlađe članove još jednom ćemo odati počast našem heroju. Pozivamo sve navijače da nam se pridruže i tada - naveli su iz Udruženja.

Dževad Begić Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga