Pomoć

Merhamet i Islamic Relief podijelili 500 paketa pomoći migrantima u Tuzli

FOTO: AA

Muslimansko dobrotvornog društvo Merhamet i humanitarna organizacija Islamic Relief podijelili su danas 500 paketa migrantima koji se nalaze na autobuskoj stanici u Tuzli.

Pomoć vrijedna oko 90.000 konvertibilnih maraka sastojala se od odjeće, obuće i sredstava za higijenu, a obezbijedio je Islamic Relief.

Migrantima su podijeljeni i obroci koje je pripremio Regionalni odbor Merhameta Tuzla koji svakodnevno za migrante u ovom gradu priprema po 500 obroka u svojoj Narodnoj kuhinji Imaret.

Podjeli paketa prisustvovali su i predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac i direktor organizacije Islamic Relief za Bosnu i Hercegovinu Emir Čiča, koji su nedavno potpisali Protokol o saradnji između ove dvije organizacije.

Kenan Vrbanjac se zahvalio organizaciji Islamic Relief i njenom direktoru, najavljujući dobru saradnju.

Kazao je da je Merhamet od početka migrantske krize uključen u pomaganju migrantima u Tuzli, Bihaću, Sarajevu.

- Merhamet u Tuzli svakodnevno priprema po 500 obroka za imigrante. Imamo obećanje od Vlade Tuzlanskog kantona da će pomoći Merhametu u ovim aktivnostima vezanim za imigrante i mi očekujemo tu pomoć, jer Merhamet u Tuzli troši svoje resurse i pored toga što svakodnevno hrani 2.400 socijalno ugroženih porodica - kazao je Vrbanjac.

I direktor organizacije Islamic Relief Emir Čiča je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje s Merhametom.

- Islamic Relief nastoji da, u saradnji sa nevladinim organizacijama u BiH i svijetu, ukaže na problem sa migrantskim krizom u našoj zemlji. Mi ćemo poduzeti sve da ublažili tu krizu - poručio je Čiča.

Direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla Mensura Husanović pozvala je donatore da pomognu rad Merhametove Narodne kuhinje Imaret, kako bi se lakše nosili sa humanitarnom krizom i što više pomogli migrantima koji su privremeno utočište našli u Tuzli.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga