open-navfaktor-logo
search
O Jazz Festu
Ministar Avdić: Ne osjećam se krivim, dogodila se tehnička greška
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić danas je govorio o aktuelnoj problematici u vezi sa organizacijom ovogodišnjeg Jazz Festa. Odgovorio je na jučerašnje tvrdnje Edina Zubčevića, umjetnički direktor Jazz Festa, koji tvrdi da aplikacije Jazz Festa postoje, ali da ih niko nije pročitao.
10.06.2021. u 18:47
get url
text

Kako je kazao Avdić, ne osjeća se krivim zbog novonastale situacije te da to nije odluka ministra.

- Ne osjećam se krivim, to nije odluka ministra. Kao što znate, prvi i drugi mart raspisali smo javni poziv koji je trajao do drugog aprila. Taj mart je bio katastrofalan u KS i u tom periodu mnogi ljudi koji su se prijavljivali na aplikaciju; mnogo je bilo aplikanata koji nisu mogli na vrijeme da reagiraju - kazao je Avdić za N1.

Dodaje da 65 posto aplikacija nije zadovoljavalo uvjete javnog poziva.

- Ustanovljeno je kada je oblast kulture u pitanju da 65 posto aplikacija nije zadovoljavalo uvjete javnog poziva. Reagirao sam odmah i tražio saglasnost vlade, dobio saglasnost za dodatnih 15 dana kako bi aplikanti predali aplikacije - istakao je, te dodao: 

- Sa 21. majem završena je mogućnost svih "starih" aplikanata da se novi ne mogu prijaviti i nakon toga je urađena evaluacija. Objavljena je prva lista 7. maja svi koji su uspunili i koji nisu.

Ministar je pojasnio da se dogodila tehnička greška.

- Desila se tehnička greška, 28. maja, nikakve namjere nije bilo u tome. Službenici koji su unosili podatke, greška je napravljena. Jazz fest nije imao dopunjenu dokumentaciju, međutim iz tabele je ispušteno Jazz fest. 31. maja upućen je na njihovu e-mail adresu. Mailom je upućeno i napisano da se izvinjavamo. Nazvani su gospođa Karavdić i gospodin Zubčević i obavješteni da bi trebalo da se dopuni dokumentacija - navodi Avdić te dodaje:

- Apsolutno su ispoštovane sve procedure, javni poziv je takav. Smatram da treba malo više komunikacije. Održao sam masu sastanaka. Mi imamo birokratske forme na kojima ćemo raditi da se promjene. Zaista nije bilo nikakve loše namjere. Nikakve. Ponavljam to i ponovit ću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.