Vlada KS

Ministar iz Naroda i pravde kaže da "ubjeđivanje s narodom" ne ide, pa će narod biti kažnjen

Enver Hadžiahmetović (Narod i pravda), ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo, na N1 televiziji je govorio o čitoći u Sarajevu. 

Grad je prljav, građani se žale, aktuelna vlast u KS, Trojka, ne uspijeva mjesecima riješiti probleme, a ministar poručuje da su kriva javna preduzeća, ali i građani. 

- Problemi su neogodovorni građani, a i usluge koje daju naša javna preduzeća, i onda se nadležno ministrastvo moralo uključiti, da krenemo u zajedničku akciju. Napravili smo jedan tim koji je operativan 24 sata, i zaista su dobri rezultati. Kad u potpunosti završimo ovaj posao, morat ćemo nastaviti kontinuirano - istaknuo je Hadžiahmetović, prenosi N1.

Naveo je i da će se morati još 15 dana "žestoko raditi da bi rezultati bili dobri", ali da su javna preduzeća troma. 

Ministar tvrdi da ima onih koji su namjerno zaprljali grad, pa su ga pitali kakve će kazne biti za njih. 

- Mi imamo komunalne radare koji su u sastavu Rada ili Parka. Oni prave prekršajne prijave i aktivni su. U posljednih pet-šest dana imali su stotine intervencija. Ali u Sarajevu moramo promijeniti zakonsku regulativu i akte, na način kako su to uradile države iz regije, a to je uvođenje zvaniče komunalne policije - naglasio je ministr, dodavši da smatraju da će "nakon toga ova stvar biti ozbiljna".

- Mislim da ćemo morati uvesti taj represivni dio, jer očigledno da ovaj prvi – ubjeđivanje sa narodom ne ide - zaključio je ministar Hadžiahmetović.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga