open-navfaktor-logo
search
Najavio derbi
Mulalić: Glava i srce odlučujuću bitku vode, cijenimo Sarajevo, ali se ne bojimo
Edis Mulalić, trener Željezničara, najavio je težak i zahtjevan derbi, posebno za one koji su rođeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
25.08.2022. u 17:46
get url
text

- Glava mora biti hladna, moramo isključiti emocije, fokusirati se na igru i isključiti sve faktore koji te odvode od igre. Nadam se da će svi na terenu biti na nivou, uključujući i ljude koji dijele pravdu - rekao je Mulalić na konferenciji za medije, prenosi Sport Centar.

Kao i u najavi prošlih derbija, Mulalić je kazao da se ove utakmice igraju hladne glave i vruća srca, da položaj na tabeli ništa ne znali i da to pokušava prenijeti igračima.

- Njima pokušavam dočarati da se ova utakmica igra kao da ti je zadnja - jasan je trener Želje.

VEZANI TEKST - Dudić pred derbi: Znam koliko navijačima znači ovakva utakmica, vratili smo igru i samopouzdanje iz prva tri kola
 

- Respektujemo i cijemo Sarajevo, ali se ne bojimo. Poremetila nas je povreda Hodžiča pred Borac i vidjet ćemo hoće li se moći priključiti timu. Imamo par varijanti u glavi pa ćemo vidjeti.

Na konstataciju da je Sarajevo u problemima na startu sezone, posebno zbog neočekivanih poraza od Tuzle i Igmana, Mulalić je odgovorio:

- Malo sam nešto igrao tih derbija i malo vodio kao trener. Ništa to ne vrijedi. To je pokazala historija o odlučit će ko će biti bolje fokusiran, ko će se bolje snaći u toj atmosferi. Ja da igram, znao bi kako bih, a nikad se ne zna hoćemo li uspjeti.

Golman Željezničara Josip Bender ističe da na Grbavicu dolazi ozbiljna ekipa sa odličnim pojedincima.

- S druge strane, stadion je rasprodan, igramo na najljepšem stadionu u državi, sa najboljom atmosferom, treniramo dobro i spremni smo i nema razloga da ne budemo pravi sutra - kazao je Bender.

Željo i Sarajevo igraju u petak od 20 sati na stadionu Grbavica, uz prijenos na Areni Sport.

Utakmicu će voditi Admir Šehović, s pomoćnicima Enesom Đozićem i Moamerom Čauševićem. Červrti arbitar je Adis Mulahasanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.