V.d. direktorice potvrdila

Najavljeno da JU Djeca Sarajeva sutra ostaju bez gasa, djeca ipak idu vrtiće

Roditelji djece koja idu u vrtiće Javne ustanove Djeca Sarajeva dobili su informaciju da sutra ova javna ustanova možda neće imati grijanja.

Iz Sarajevogasa naveli su da do prekida isporuke prirodnog gasa dolazi zbog radova na transportnom gasnom sistemu.

- Prema informacijama koje smo dobili od dobavljača gasa Energoinvest d.d. isporuka gasa za FBiH je totalno obustavljena na ulazu u transportni gasovod u BiH. Molimo vas da u što kraćem roku izvršite pripreme za prelazak na korištenje alternativnog goriva i pripremite svoja postrojenja za prekid isporuke prirodnog gasa – naveli su u obavještenju iz Sarajevogasa upućenom JU Djeca Sarajeva.

Roditeljima je došla obavijest kako su dobili instrukciju iz Sarajevogasa te da u vrtićima neće biti grijanja do daljnjeg.

- Ne znamo do kada će ovo trajati. Upućena je urgencija Ministarstvu za dalje postupanje – navedeno je u obavještenju koju su dobili roditelji mališana koji idu u JU Djeca Sarajeva.

Vršiteljica dužnosti direktorice JU Djeca Sarajeva Alma Trnka u razgovoru za Faktor je kazala kako djeca sutra idu u vrtiće, te da neće biti obustave rada ove javne ustanove.

- Djeca će doći u vrtić. Naša dužnost je bila da obavijestimo da postoji mogućnost obustave grijanja iz razloga što ne znamo koliko brzo Toplane mogu da pređu na neka alternativna rješenja. Vrtići koji su u skopu škola će preći na grijanje putem školskih kotlovnica, a mi očekujemo urgenciju i uputstva od Ministarstva obrazovanja da znamo kako dalje postupati. Naravno da će djeca sutra ići u vrtiće – kazala je Trnka.

Istakla je da FBiH ostaje bez gasa a ne samo ova javna ustanova, te da se sa istim problemom susreću sve ustanove koje se griju na gas.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga