Mještani još u šoku

Nakon stradanja porodice Brkić: Općina Vogošća će proglasiti Dan žalosti

Stradali Almir i Lamija Brkić

Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj Saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost Predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija" koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra

Vogošća je ostala šokirana tragedijom koja se desila u jutarnjim satima na autoputu kod Sarajeva, pri ulasku u tunel Igman.

- U nesreći su nastradali naši sugrađani Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu - navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

Inače Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj Saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost Predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija" koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike.

Općinski načelnik je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza postradalim članovima porodice Brkić, navodi se u saopćenju Općine.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga