Tužno sjećanje

Navijač FK Sarajevo: U Širokom Brijegu prije 11 godina ubijen Vedran Puljić

Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine

Vedran Puljić, navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, ubijen je na današnji dan 2009. godine ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu.

Puljić je ubijen iz vatrenog oružja u neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je, ipak, dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja.

- Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega.

Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana navodno pobjegao iz pritvora.

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici zapadnohercegovačkog i sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i istakli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva - piše Historija.

Još se pokušavaju utvrditi krivci za izbijanje nereda i smrt Vedrana. U istrazi učestvuju i istražitelji Federalne uprave policije. Žalosno je da krivci još uvijek nisu uhapšeni.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga