open-navfaktor-logo
search
Neočekivani problemi
Ne mogu na Grbavicu: Gdje i kada će Željezničar ugostiti Borac?
Fudbaleri Željezničara u narednom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, na Grbavici bi trebali dočekati banjalučki Borac.
01.05.2022. u 10:31
get url
text

Međutim, pojavili su se neočekivani problemi za Plave pred ovaj meč, piše SCSport. Naime, zbog Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje uskoro počinje u našoj državi, Grbavica možda i ne bude domaćin duelu Želje i Borca.

Pravila Evropskog prvenstva, koje će se igrati i u Dolini ćupova, kažu da se za vrijeme njegovog održavanja na stadionu ne mogu igrati utakmice drugih takmičenja, pa je tako moguće da duel Želje i Borca bude i prolongiran.

Naravno, druga opcija je da se utakmica odigra na nekom drugom stadionu, a ostaje da vidimo kako će se čelnici klubova i FSBiH dogovoriti o tome. Sve će biti poznato u ponedjeljak.

Da je odigravanje utakmice na Grbavici pod znakom pitanja potvrdio je i trener banjalučkog tima Tomislav Ivković, nakon utakmice protiv Sarajeva.

- Imamo sad Želju i Velež u naredna dva kola. Ne znamo gdje ćemo igrati sa Željom zbog kadetskog prvenstva žena, ali vidjet ćemo u ponedjeljak - rekao je Ivković.

Inače, EP za kadetkinje će u utorak biti otvoreno upravo na Grbavici kad će svoj meč igrati Bosna i Hercegovina i Nizozemska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.