Oglasio se i premijer

Nihad Uk najavio vanrednu sjednicu Vlade, nove kamere, više policajaca i nova vozila za MUP KS

FOTO: Faktor.ba

Vlada Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Nihadom Ukom izražava saučešće porodici poginule doktorice Azre Spahić, a djevojkama stradalim u sinoćnjoj strašnoj saobraćajnoj nesreći želi što brži oporavak.

VEZANI TEKST - Pijan vozilom usmrtio mladu doktoricu: Armin Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

- Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak - poručio je premijer povodom ovoga tragičnog događaja.  

Kako je dodao, zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana, te je naveo da Vlada KS čini i činit će sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost. 

- Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinoćnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca - naveo je premijer Uk.  

VEZANI TEKST - Građani će se okupiti u nedjelju u 18 sati na mjestu nesreće povodom pogibije mlade doktorice

Potcrtao je da će sankcije povratnicima kada su saobraćajni prekršaji u pitanju biti najrigoroznije koje zakon dopušta. 

- U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, ministrom saobraćaja Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana - zaključio je premijer Uk, naglasivši da niko nije pošteđen od nesavjesnih pojedinaca, te je obećao da takvi neće biti pošteđeni od strane nadležnih.   

Za sutra je najavio i održavanje vanredne sjednice Vlade KS povodom ovog tragičnog događaja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga