Ramić u Doboju

Obnova domova za 21 povratničku porodicu

Sa potpisivanja ugovora

Danas je 21 povratnička porodica u Doboju potpisala ugovore o  dodjeli građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica, a investitori su Federalno ministarstvo za izbjegle i raseljene i Grad Doboj. 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisali su Protokol o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja, s ciljem pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica.

Ujedno su potpisani i tropartitni ugovori za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.

Riječ je o oštećenim ili totalno uništenim stambenim jedinicama na području Grada Doboja, koje su namijenjene u svrhu realizacije povratka i stambenog zbrinjavanja povratničkih porodica.

- Danas potpisujemo ugovore sa korisnicima, koji su izabrani kroz provedeni javni poziv našeg Ministarstva. Učešće Ministarstva je 60 posto a Grada Doboja 40 posto. Realizacijom ovog stambenog poziva, nastavljamo ulagati u stambenu infrastrukturu, a sa ponosom mogu reći da ćemo do kraja ovoga mandata imati oko 1.500 kuća ili stanova, koje smo izgradili, obnovili ili dodijelili građevinski materijal za njihovu obnovu - kazao je Ramić.

Dodao je da je saradnja između lokalnih vlasti u Doboju primjer pozitivne prakse institucija u radu za dobrobit građana i opće interese društva.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je u ime građana Doboja i lokalne zajednice iskazao zahvalnost i naglasio značaj učešća Ministarstva, kao i posvećenost lokalnih vlasti u izgradnji multietničke zajednice na ovom području.

- Ovo je samo jedan od projekata, koje smo u raznim oblastima realizirali zajedničkim snagama i nadamo se i očekujemo u idućem periodu još boljoj i većoj saradnji, sa konačnim ciljem boljeg života za građane - dodao je Petrović.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga