open-navfaktor-logo
search
Zahvalio mu na podršci
Otac Lane Pudar se sastao sa premijerom Vlade HNK, izgladili nesporazum
Na lično traženje Velibora Pudara, oca evropske zlatne plivačice Lane Pudar, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg primio ga je danas u svom uredu.
30.08.2022. u 10:21
get url
text

- Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili kako ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskog sporta, tako i cjelokupne javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh - saopćeno je iz Vlade HNK.

Pudar je, kako se navodi u saopćenju, zahvalio Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podršci koju Lani pruža Vlada HNK, uvjerljivo najsnažniji finansijski pokrovitelj mostarskoga sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to kako od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovoga podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

- Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskog sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru - kazao je Herceg ovom prilikom.

VEZANI TEKST - Velibor Pudar žestoko odgovorio premijeru HNK: Nemojte vi čestitati jer vama Lana ne znači ništa

Nakon što je Lana Pudar osvojila evropsko zlato u plivanju, njen otac Velibor Pudar žestoko je odgovorio premijeru Vlade HNK Nevenku Hercegu koji je čestitao Lani na uspjehu.

Herceg je poručio da će Lana uvijek u Vladi HNK imati prijatelja i partnera. Nakon toga Lanin je otac u svojoj objavi ime i prezime premijera napisao malim slovima ustvrdivši da je odbio da nagradi Lanu.

- Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje - napisao je između ostalog Pudar tada na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.