Okružni sud

Pandureviću zbog ranjavanja Nukića u Lukavici određen jednomjesečni pritvor

FOTO: Tužilaštvo BiH/ARHIV

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Kosti Pandureviću sa Pala, koji je ispred kafića u Lukavici pucao na Adija Nukića iz Sarajeva, saopćeno je danas.

VEZANI TEKST - Zbog pokušaja ubistva Adija Nukića uhapšen Kosta Pandurević sa Pala

Pandureviću se na teret stavlja pokušaj ubistva, a Okružno javno tužilaštvo zatražilo je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, te sakrivanjem i uništavanjem dokaza. Također, postoji bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti isto krivično djelo ili počiniti drugo za koje se može izreći zatvorska kazna od tri godine ili teža.

Iz Tužilaštva su ranije saopćili i detalje pokušaja ubistva koji se dogodio u srijedu oko 17 sati ispred ugostiteljskog objekta "Caffe Mocca" u Hilandarskoj ulici u Lukavici.

On se na mjesto događaja dovezao motociklom marke "KTM", tipa crosser, bez registarskih oznaka, sa narandžastim detaljima.

- Zaustavio se, te je iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja, nepoznate marke, kalibra devet milimetara, ispalio sedam hitaca prema N. A., koji se u tom trenutku nalazio ispred ugostiteljskog objekta "Caffe Mocca". Tom prilikom oštećeni je zadobio povrede opasne po život i to ustrelnu ranu u predjelu abdomena i tri prostrelne rane u predjelu natkoljenice lijeve noge. Nakon toga se pomenutim motociklom udaljio u pravcu ulice Spasovdanska, a zatim u nepoznatom pravcu - naveli su iz Tužilaštva.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga