open-navfaktor-logo
search
Fudbalska euforija
Poznate ličnosti o Mundijalu u Kataru: Brazil favorit, gdje će biti prvenstvo bez Italije
Fudbalska euforija već danima se osjeti širom svijeta. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu ne propuštaju utakmice Mundijala u Kataru.
29.11.2022. u 21:39
get url
text

Svi imaju svoje favorite, ali i omiljene fudbalere zbog kojih se potajno nadaju da će upravo oni biti najbolji na svijetu i podići šampionski pehar. U dosadašnjem dijelu prvenstva desilo se nekoliko iznenađenja. Saudijska Arabija pobijedila je Argentinu, Maroko je bio bolji od Belgije...

I naši poznati sportisti, pjevači, komentatori, voditeljice imaju svoje favorite.

- Ovo je stvarno prvenstvo sa dosta iznenađenja. Svjetska prvenstva pratim od 1974. godine, a kao novinar i navijač bio sam na sedam. Mundijal u Kataru je vrlo zanimljiv i uživam u utakmicama. Još je rano reći, a nekako se Brazil nameće kao glavni favorit. Igraju dosta sigurno i teško primaju golove. Imaju snažnu igru u odbrani, a uvijek će neko postići gol. Simpatišem Argentinu zbog Messija. Preferiram igru Španije, a na kraju do finala uvijek dođu Nijemci iako im većina daje male šanse. Žao mi je što u Kataru nema Bosne i Italije – kaže za Faktor Sabahudin Topalbećirević.

Sabahudin Topalbećirević

Poznata voditeljica Maja Miralem priznaje da nema previše vremena da prati dešavanja iz Katara.

- Drago mi je da gledaoci BHT1 mogu gledati utakmice sa SP, ali u ovom periodu imam velike obaveze. Sin me izvještava o dešavanjima iz Katara. Kada nema BiH, skoro mi je pa svejedno ko će biti šampion. Moram priznati da se radujem uspjehu Poljske i golovima Roberta Lewandowskog. Uvijek navijam za slabije ekipe i priželjkujem iznenađenja – kaže Maja Miralem.

Maja Miralem

Naša poznata manekenka Džejla Glavović-Očuz priznaje da nije ljubitelj fudbala, ali da povremeno prati utakmice sa porodicom.

- Košarka je moj omiljeni sport. Da igra Bosna, sigurno bih više pratila SP u Kataru i navijala svim srcem. Moje simpatije su trenutno na strani Njemačke, Hrvatske i Srbije. Žao mi je što nema Italije. Gdje će biti Svjetsko prvenstvo u fudbalu bez Italijana? Pitam se kakav je ovo novi poredak u fudbalu da Saudijska Arabija pobijedi Argentinu, koja ima dugu tradiciju u fudbalu - pita se Džejla.

Džejla Glavović-Očuz

Almir Turković Zeka, ljubimac navijača tima sa Koševa, ističe da je Brazil pokazao najviše.

- Uozbiljili su se u svakom pogledu i imaju dobru ekipu. Na terenu izgledaju dobro i mislim da su trenutno u najboljoj formi. I Portugal pobjeđuje. Navijam za Hrvatsku i kad oni prođu grupu, mogu svakog iznenaditi i pobijediti. Belgija me razočarala totalno. Imaju definitivno probleme unutar ekipe i strašno loše igraju - konstatuje Turković.

Almir Turković Zeka

Glumac Izudin Bajrović još od djetinjstva navija za Brazil.

- Uz Brazil mi je najdraža Njemačka. Karioke su dobre, ali nisu još potpuno dominantne. Pratim kako igraju i komšije. Svašta se može desiti, lopta je okrugla. Mislim da neće biti velikog iznenađenja. Žao mi je što na SP nema Italije jer bi bilo zanimljivije. Prvenstvo je tek krenulo – kaže Bajrović.

Izudin Bajrović

Pjevač narodne muzike Kemal Hasić smatra da će šampion biti Brazil ili Njemačka.

- Uživam u utakmicama iz Katara. Od potencijalnih favorita najviše su me razočarale Belgija, Argentina i Holandija. Ove tri reprezentacije nisu se proslavile. Iskren da budem, volio bih da neka mala država iznenadi i osvoji naslov prvaka – kaže Hasić.

Kemal Hasić

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.