open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Pranjić: S Makom nisam pričao o Sarajevu, nadam se da je tako bilo i sa suprotne strane, na trojicu obratiti pažnju
Danijel Pranjić reprezentativnu pauzu i kontrolnu utakmicu protiv Voždovca iskoristio je da nešto bolje upozna fudbalere Slobode pred debi na klupi i nedjeljni duel sa Sarajevom na stadionu Tušanj.
31.03.2023. u 12:39
get url
text

- Tehnički smo dobra ekipa, trkački još uvijek možemo napredovati. Bio sam u nekakvim nedoumicama, jer stil igre koji hoću igrati je visoki presing, a ako nisi spreman to ne možeš igrati 90 minuta. Moja želja je da Sloboda igra 90 minuta visoki presing. Ne vjerujem da ćemo moći svih 90 minuta, moramo biti jako pametni - rekao je Pranjić na današnjoj konferenciji za medije i dodao da je zadovoljan kako igrači razmišljaju i kako upijaju zamisli njega i saradnika.

On napominje da će Slobodi trebati vremena da se privikne na nove metode.

- Može izgledati da protiv Sarajeva budemo fantastični, kao što smo bili protiv Voždovca. Znam da to još uvijek nije to to, jer poslije Sarajeva može doći utakmica koja može biti loša. Što sam vidio do sada djeluje pozitivno i iz dana u dan će biti bolje - smatra Pranjić.

Trener Slobode posebno je izdvojio trojicu igrača Bordo tima.

- Sarajevo je dobra ekipa, individualno su jaki. Guliashvili, Ziljkić, Čataković su tri igrača na koje moramo obratiti pažnju. Puno bolje djeluju u niskom bloku. Spremni smo na sve opcije, na ono što će oni igrati. Znamo otprilike kako će to izgledati. Jedva čekam da utakmica počne, da vidimo gdje smo, šta smo - rekao je trener Slobode.

VEZANI TEKST - Pranjić nema licencu: Sloboda registrovala Šljivu za glavnog trenera

U svlačionici Slobode je i Mak Varešanović, sin trenera Sarajeva Mirze Varešanovića i stariji brat prvotimca tima s Koševa Dala Varešanovića. Pranjić kaže da preko Maka nije tražio informacije o narednom rivalu, a nada se da je tako bilo i sa druge strane.

- Iz respekta prema kolegi Maka nisam ništa pitao o Sarajevu, nadam se da je tako bilo i sa suprotne strane. Uz stručni štab sam analizirao Sarajevo, s Makom sam pričao o stvarima koje želim od njega da radi na terenu. Kako će igrati Sarajevo i ko će igrati nema potrebe, praktički sve znam kroz utakmice koje sam gledao - jasan je bivši hrvatski reprezentativac.

U međuvremenu je Pranjić odgledao mnogo utakmica Slobode i uvidio koje su to slabosti, a koje prednosti njegove ekipe.

- Gledao sam dosta utakmica. Jednostavno je odgovoriti, napadačka igra i napadački fudbal. U fazi otvaranja igre pokušavamo promijeniti stvari, kad smo mi u posjedu da budemo opasniji. Da bude puno više udaraca, centaršuteva, reakcija po izgubljenoj lopti. Te stvari ćemo pokušati promijeniti i usaditi igračima. To je danas moderan fudbal. Tu smo najviše koncentrirani, ali trebat će vremena za to.

Sloboda i Sarajevo igraju u nedjelju od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.