SDP traži reakciju

Pravoslavna bratstva negirala genocid tokom prikazivanja "Quo vadis, Aida?" na RTCG, policija šuti

FOTO: RSE

Iz Socijaldemokratske partije Crne Gore pozvali su nadležne da reaguju povodom negiranja genocida od strane grupe građana tokom prikazivanja filma "Quo Vadis, Aida" na Radio televiziji Crne Gore 29. decembra.

Tokom prikazivanja filma koji govori o genocidu u Srebrenici, oko dvadesetak osoba protestovalo je ispred ulaza u zgradu nacionalnog javnog servisa uz transparent na kojem je pisalo "Srebrenica nije genocid".

U Crnoj Gori se Rezolucijom Skupštine, usvojenom 17. juna ove godine, zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici. Iz Uprave policije za sada nisu odgovorili na upit Radija Slobodna Evropa da li su preduzeli mjere protiv učesnika skupa koji su negirali genocid.

Portparolka SDP-a Amina Cikotić je ocijenila da je okupljanje pokazalo "trijumf" mržnje, nacionalizma i "srpskog sveta."

- Pozivam nadležne organe da postupe po svojim ovlaštenjima. Jednom moramo ovakvim stvarima stati u kraj kako bismo počeli svi da se oporavljamo i izlazimo iz nacionalističke matrice u koju su nas ubacili - napisala je Cikotić na Twitteru.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga