open-navfaktor-logo
search
Propao pokušaj
Prekinuta sjednica OV Velika Kladuša, Laburisti Fikreta Abdića, DNZ i NiP nisu podržali dnevni red
U četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Velike Kladuše, koja je prekinuta prije imenovanja novog rukovodstva za naredni četverogodišnji mandat. Usaglašavanje dnevnog reda sjednice trajalo je više od sat vremena, a on na kraju nije ni usvojen.
15.01.2021. u 09:49
get url
text
Općinsko vijeće Velike Kladuše

Predložen je dnevni red sa šest tačaka, a izmjene je zatražio Klub Laburističke stranke Fikreta Abdića. Vijećnici Laburista zatražili su da se sa dnevnog reda skinu tačke koje se odnose na razrješenje predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg.

Za ovakve izmjene glasali su vijećnici Laburističke stranke, suzdržani su bili vijećnici DNZ-a Krajiške stranke i Kluba vijećnika Naroda i pravde, dok su protiv bili vijećnici Klubova SDA, Koalicije SDP-KSPP, Naše stranka i A-SDA.

Predloženi dnevni red dobio je 12 glasova za, odnosno glasove vijećnika klubova SDA, Koalicije SDP-KSPP, Naše stranke i A-SDA, dok su suzdržani bili vijećnici Laburističke stranke, DNZ-a Krajiške stranke i Naroda i pravde.

Kako dnevni red nije usvojen, prekinuta je konstituirajuća sjednica Vijeća Velike Kladuše.

U novom sazivu Općinskog vijeća Velike Kladuše, koji ima 28 vijećnika, najviše mandata ima Laburistička stranka, koja ima 12 vijećnika, zatim SDA sa pet, Koalicija SDP-KSPP tri, i po dva vijećnika imaju DNZ Krajiška stranka, Narod i pravda, Naša stranka i A-SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.