Sarajevo bez trenera

Prihvaćena ostavka Aleksandra Vasoskog: Oglasio se Ismir Mirvić

FOTO: Damir Hodžić

Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog.

Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi, u i oko kluba, ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.

- Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više.

- Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili klub u svakom segmentu - istakao je predsjednik Upravnog odbora Ismir Mirvić.

Još uvijek nije poznato ko će Sarajevo predvoditi s klupe do kraja sezone.

Dežurni vatrogasac  u sličnim situacijama redovno je bio Dženan Uščuplić. Upravo je on prošle sezone osvojio Kup BiH kada je na klupu došao umjesto Vinka Marinovića. Da li će i u ovoj takmičarskoj godini imati priliku da ponovo uspjeh, ostaje nam da vidimo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga