Tužno sjećanje

Prije devet godina u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić

Vedran Puljić je ubijen ispred stadiona Pecara

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja

Na današnji dan prije devet godina, 4. oktobra 2009. godine, u Bosni i Hercegovini je počinjen najveći sportski zločin.

Vedran Puljić, navijač fudbalskog kluba Sarajevo, ubijen je iz vatrenog oružja, u neredima prije utakmice između Široki Brijeg i Sarajeva.

U masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su u popodnevnim satima izbili u neposrednoj blizini stadiona Pecara, smrtno je stradao Vedran Puljić (24). Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je, ipak, dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je Puljića upucao policajac.

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora, piše Historija.ba.

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici Zapadnohercegovačkog i Sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva i istakli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva. 

Još se pokušavaju utvrditi krivci za izbijanje nereda i smrt Vedrana. U istrazi učestvuju i istražitelji Federalne uprave policije. Žalosno je da krivci još nisu pronađeni i uhapšeni.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga