Oporavlja se

Ramić: Premijer Novalić se dobro osjeća iako ima više povreda, pao je sa visine od sedam metara

Fadil Novalić
FOTO: Damir Hodžić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić dobro se osjeća nakon višestrukih povreda koje je zadobio tokom planinarenja 26. novembra, kazao je za Faktor Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

- Razgovarali smo telefonom u vezi s pripremom sjednice Vlade Federacije BiH jer danas nije mogao doći na kolegij. Dobro se osjeća, ali ima više povreda jer je pao sa visine od sedam metara. Nadati se brzom oporavku - ispričao nam je Ramić i dodao: 

- Narednu sjednicu će voditi ministrica finansija po ovlaštenju premijera.

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH nam je rečeno da je premijer Novalić izašao iz bolnice i njegovo se liječenje nastavlja kod kuće.

- Zdravstveno stanje premijera je bolje. Vlada FBiH nastavlja sa radnim aktivnostima u skladu sa Zakonom o Vladi FBiH - naveli su. 

Premijer Novalić zbog povreda nije mogao preuzeti ni mandat zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na konstituirajućoj sjednici koja je održana 1. decembra. 

Novalić se odmah nakon pada oglasio za javnost. 

- Dragi prijatelji, danas sam se malo ozlijedio, ali hvala Bogu nije ništa strašno. Uskoro sam nazad na poslu i nastavljam raditi za dobrobit svih građana Federacije. Hvala vam na komentarima podrške i lijepim željama. Vidimo se uskoro - naveo je na svom Facebook profilu premijer Novalić. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga