open-navfaktor-logo
search
Preuzima Sarajevo
Rastanak Feđe Dudića i Veleža: "Jutros nas je obavijestio da odlazi"
Feđa Dudić više nije trener Veleža.
01.06.2022. u 17:20
get url
text

Najuspješniji strateg Rođenih u novijoj historiji kluba odlučio je dići sidro nakon što je okončana sezona u kojoj je Velež osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Da Dudić više neće voditi Velež potvrdio je predsjednik kluba Senad Husnić.

On je u izjavi za SportSport.ba kazao da je menadžment kluba sinoć obavio razgovore s Dudićem, poslije sastanka su pretpostavljali da je sve dogovoreno, a da ih je trener jutros obavijestio da odlazi.

Prema podacima Transfermarkta, 39-godišnji trener je Velež vodio na 99 utakmica. Ostvario je 50 pobjeda, 26 remija i 23 poraza.

Trenersku avanturu na klupi Veleža počeo je u sezoni 2019/20. Preuzeo je tim od Ibre Rahimića u četvrtom kolu Premijer lige BiH. Riječ je o sezoni koja je nakon 22 kola prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a Velež je završio osmi.

U sezoni 2020/21. Velež je kroz cilj prošao treći iza Boraca i Sarajeva, izborivši nastup u Evropi, a u Konferencijskoj ligi zaustavljen je u trećem pretkolu.

U nedavno okončanoj sezoni Rođeni su zauzeli peto mjesto i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, tako da će ponovo izaći na euroscenu.

Dudić će poslije rastanka s Veležom preuzeti kormilo Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.