Trener Plemića

Rendulić: Za crvene kartone smo saznali tek u autobusu

FOTO: Ajdin Cocalić

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju, najavio je sutrašnju utakmicu pretposljednjeg kola Premijer lige protiv Leotara.

Rendulić je poručio kako je njegova ekipa osvojila dvostruku krunu, što je bio cilj ove godine.

- Sretni smo svi zbog toga. Dva kola su nam još ostala do kraja. Imamo obavezu prema sebi da odradimo maksimalno, koliko je to u ovom momentu moguće. Naravno da ćemo zarotirati ekipu i u ove dvije utakmice.

Siguran sam da će oni koji dobiju priliku na najbolji mogući način je iskoristiti i da ćemo završiti sezonu sa još dvije pobjede, kazao je Rendulić, pa dodao:

- Pražnjenje je sigurno prisutno. Imamo još dan do utakmice, možda još jedan trening, pa ćemo vidjeti tačno u kakvom smo stanju, ali neće biti lako se motiviati za ovu utakmicu.

Ali, s obzirom na viđeno do sada, u tom dijelu nismo imali problema i uvijek smo činili taj dodatni napor da uradimo stvari kako treba. Nadam se i uvjeren sam da će tako biti i ovaj put - kazao je trener Plemića.

Rendulić se potom osvrnuo na igrački kadar svoje ekipe, te je dodao kako neće računati na Tomislava Kiša i Franka Sabljića, koji su dobili crvene kartone u finalu Kupa BiH protiv Veleža.

- U autobusu smo saznali da su kažnjeni crvenim kartonima tako da ih, nažalost, neće biti u naredne dvije utakmice.

Zlomislić ima problema od prije, vidjet ćemo koliko nam se isplati riskirati i forsirati ga, moguće da će i on preskočiti te utakmice. Sloban Jakovljević isto ima nekih sitnih problema, tako da ćemo i njega odmoriti. Svi drugi su na dispozicij - kazao je Rendulić.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga