I procenat od prodaje

Sarajevu milionska zarada od Varešanovića, ali Cimirot je i dalje rekorder

Varešanović napušta Sarajevo
FOTO: FK Sarajevo

Dal Varešanović, jedan od najboljih i najtalentovanijih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine, sutra putuje za Tursku, gdje će potpisati ugovor sa turskim klubom Rizespor.

VEZANI TEKST - Dal Varešanović karijeru nastavlja u Turskoj?

FK Sarajevo će dobro zaraditi na ovom transferu, budući da će turski klub prema pisanju Sportskih za bh. reprezentativca platiti nešto manje od 2,5 miliona KM (1,2 miliona eura). Uz to, Bordo klub će imati i 20 posto od sljedećeg transfera.

Ukoliko se ovo obeštećenje ispostavi tačnim, Varešanovićev odlazak u Tursku bit će drugi najveći izlazni transfer iz PLBiH. I dalje je na vrhu Gojko Cimirot koji je 2015. godine za 1,3 miliona eura iz Sarajeveva prešao u PAOK.

Bordo klub je u četvrtak preuzeo slovenski fudbalski stručnjak Simon Rožman, dok je na mjesto sportskog direktora stigao bivši reprezentativac Senijad Ibričić. A odlazak Varešanovića u Tursku bit će prvi izlazni transfer otkako je bivši Zmaj stigao na Koševo.

Ipak, najveće zasluge za Varešanovićem odlazak u Rizespor pripadaju Avdiji Vršajeviću, doskorašnjem prvotimcu Sarajeva i bivšem A reprezentativcu BiH, koji je posredovao u realizaciji posla.

Sarajevo će ostati bez ponajboljeg fudbalera, ali definitivno da i pored Varešanovića imaju ekipa koja može konkurisati za sami vrh tabele Premijer lige BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga