Donijet će zaključke

Savjet za razvoj SDP-a razmatra odnos SDP-a prema koalicijskim politikama

FOTO: Fena

"Odnos SDP BiH prema koalicijskim politikama" tema je sjednice Savjeta za razvoj Socijal-demokratske partije BiH koja se danas održava u Sarajevu.

Imajući u vidu da je SDP BiH, kako je kazao predsjedavajući Savjeta Elvis Fejzić, društveno i politički odgovorna politička partija, intencija je da se svim bitnim društvenim i političkim pitanjima posveti pažnja i prije izbora, a ne samo neposredno ili nakon njih.

- Danas ćemo raspravljati o našim dosadašnjim koalicijskim iskustvima. S obzirom da su koalicije i koalicione vlade politička sudbina BiH, a imajući u vidu karakter političkog i stranačkog sistema BiH, danas ćemo na širokom forumu raspravljati o svemu – rekao je Fejzić na konferenciji za medije.

Podsjetio je da SDP BiH ima jasan stav o koaliranju s drugim strankama koje su mu ideološki bliske, ali i strankama koje imaju, kako je kazao, ispravan odnos prema državi Bosni i Hercegovini, njenoj perspektivi, euroatlantskim integracijama i koje mogu doprinijeti sveukupnom napretku, društvenom ekonomskom i političkom, države BiH. A i to će analizirati na današnjoj sjednici.

- Iz naših dosadašnjih iskustava, pokušavamo izvući što bolje pouke kako bi u bližoj budućnosti mogli poduzimati što bolje političke korake i preventivno djelovati, a sve kako bi ovo antiustavno političko ponašanje nekih političkih stranaka u BiH stavi pod kontrolom - naglasio je Terzić.

Uvodničari današnje sjednice Svjeta za razvoj SDP BiH su član Savjeta akademik Mirko Pejanović i predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić koji će izložiti sva dosadašnja iskustva i teorijsko-kritičku analizu.

Nakon isrcpne rasprave, Savjet će na kraju ponuditi zaključke i prijedloge organima SDP BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga