Novi dres

Treća stranka za sedam mjeseci: Zastupnik u Skupštini KS Hasanović "preletio" u NiP

FOTO: NiP

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Senad Hasanović zvanično je pristupio Narodu i Pravdi, saopćeno je iz te stranke.

Hasanović je, podsjetimo, u decembru prošle godine, zajedno sa Seadom Milavicom, iz DF-a, prešao u Stranku za BiH. 

Nakon pristupanja Narodu i Pravdi Senad Hasanović je kazao "kako je jedno vrijeme usljed vrlo turbulentnog perioda na političkoj sceni Kantona Sarajevo bio najbliže odluci da odustane od aktivnog bavljenja politikom".

- Ipak nakon razgovora sa ljudima iz Naroda i Pravde uvidio sam da je to jedini politički projekat koji je meni prihvatljiv i koji nudi realnu platformu za korjenite promjene u bosanskohercegovačkom društvu - kazao je Hasanović.

VEZANI TEKST - Zastupnici Skupštine KS Milavica i Hasanović pristupili Stranci za BiH

Za sve one koji se pitaju zašto je nakon relativno kratkog perioda napustio Stranku za BiH (SBiH) Hasanović kaže da je od ovog političkog projekta zaista očekivao mnogo.

- Ipak politički kurs koji je SBiH zauzela posljednjih mjeseci, a koji se ogleda u koaliranju sa SDA gdje god ima priliku i koalicioni kapacitet, kao i kadrovska politika u kojoj se ljudi pravosnažno osuđeni zbog nesavjesnog rada u službi i slično proglašavaju za perspektivne kadrove na kojima stranka treba da gradi svoju budućnost, meni nije bio prihvatljiv. To nije koncept koji sam spreman da slijedim i budem njegov zagovornik - dodao je Hasanović.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je da mu je drago da je NiP od danas jači za još jednog zastupnika u Kantonu Sarajevo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga