Stalna opstrukcija

Turković još jednom zatražila od Tegeltije zakazivanje sjednice za proglašenje 11. jula Danom žalosti

FOTO: AA

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zatražila je još jednom od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da do petka 8. jula zakaže sjednicu na kojoj bi se donijela odluka o proglašenju 11. jula Danom žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini, a povodom obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH predsjedavajućem Tegeltiji, koji je odbio da tu odluku stavi na dnevni red prošle sjednice Vijeća ministara BiH, upućene su tri urgencije sa istim zahtjevom, ali odluka nije stavljena na dnevni red.

Dodaje se da je međuvremenu zakazana još jedna telefonska sjednica za sutra, ali ponovo prijedlog nije uvršten, što ukazuje na svjesno blokiranje ovog prijedloga.

- Podsjećam vas, još jednom, da je genocid u Srebrenici sudski dokazana i potvrđena činjenica, te da bi proglašavanjem Dana žalosti Vijeće ministara iskazalo elementarno poštivanje prema žrtvama i članovima porodica žrtava. Odbijanje ovog prijedloga i negiranje tih činjenica dokaz je podrške počiniocima genocida - navela je Turković.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga