Svjedoci genocida

U Mostaru promovisana knjiga "Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću" Hasana Hasanovića

U Velikoj sali Kulturnog centra Mostar Sjever na Potocima sinoć je održana promocija knjige "Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću", autora Hasana Hasanovića.

Radi se o premijernoj promociji ove knjige na području Grada Mostara, a u njoj su opisane golgote i stradanja Bošnjaka tokom genocida u Srebrenici i Podrinju. Autor Hasanović jedan je od preživjelih svjedoka genocida, a tijelo svog rahmetli brata, nosio je čak 27 kilometara do slobodne teritorije.

Promotor profesor Nermin Mujkanović naglasio je važnost izučavanja ove tematike s naučno-historijskog aspekta, s naglaskom na mlađe generacije, koje imaju obavezu dolaziti na ovakve skupove kako im se ne bi ponovilo ono što se desilo njihovim precima.

- Zahvaljujemo sugrađanima koji su izdvojili svoje vrijeme i prisustvovali ovom značajnom skupu i promociji knjige, u sklopu projekta "Kultura sjećanja", kojeg u kontinuitetu realizira naša Javna ustanova Kulturni centar Mostar Sjever, na mjesečnom nivou s ciljem pamćenja i podsjećanja na genocid - saopćeno je iz JU Kulturni centar Mostar Sjever​​​​​​​.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga