open-navfaktor-logo
search
U utorak DK FSBiH
Uz novčane kazne Željo i Sarajevo bi mogli snositi i dodatne sankcije
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zasjedat će naredne sedmice, po svemu sudeći u utorak, kada će donijeti odluku o incidentima na Grbavici.
08.03.2022. u 20:43
get url
text

Nešto manje od sat prije početka 145. gradskog derbija u subotu između Željezničara i Sarajeva dogodili su se veliki neredi. Gostujući navijači sa bakljama u rukama utrčali su na teren i došli do južne tribine gdje su smješteni navijači Želje.

Manijaci su odgovorili na provokaciju Hordi zla i ušli su na teren, gdje je došlo do fizičkog sukoba, a zbog čega je početak utakmice kasnio desetak minuta.

VEZANI TEKST - Kakvu kaznu zbog nereda na Grbavici može očekivati Željo, hoće li sankcije snositi i Sarajevo?

Iz FSBiH je za Faktor potvrđeno da do danas (utorak) nije zakazana vanredna sjednica Disciplinske komisije, a da će redovna biti održana, kako je ranije predviđeno u utorak (DK FSBiH zasjeda nakon dva odigrana premijerligaška kola).

Kazne? Još se čekaju izvještaju službenih lica, a nezvanično, osim novčanih, koje će gotovo sigurno biti izrečene za oba kluba, nije isključeno da bude i dodatnih kazni. Tako je moguće da navijači Sarajeva dobiju zabranu odlaska na gostovanja, dok bi s druge strane "disciplinci" mogli "zatvoriti" južnu tribinu za najvatrenije navijače Želje.

Ipak, treba pričekati zvanične izvještaje službenih lica, na osnovu kojih će Disciplinska komisija FSBiH izreći kazne. Podsjetimo, delegat utakmice bio je Haris Gvozden iz Sarajeva, a glavni sudija Haris Kaljanac, također iz Sarajeva.

{$galerijaFotografija}

Kako je Faktoru jučer potvrđeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u subotnjem incidentu na Grbavici povrijeđene su dvije osobe. Također, naglašeno je kako su dvije osobe bile privedene, ali su nakon što su im uzete izjave, po nalogu dežurnog tužioca puštene su na slobodu, a sumnjiče se za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Obračun navijača, 05.03.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.