Trener Bordo tima

Varešanović najavio vječiti derbi: Puni smo samopouzdanja, nadam se da ćemo ponoviti partiju iz prošlog kola

FOTO: Faktor

Mirza Varešanović, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, održao je konferenciju za medije povodom gradskog derbija protiv Željezničara koji je na programu sutra od 13 sati.

- Svi znamo da je derbi specifična utakmica, znamo koliko derbi znači i jednoj i drugoj ekipi. Moramo dati posljednji atom snage, moramo imati veliku želju da ostvarimo dobar rezultat.

U derbi ulazimo puni samopoudanja poslije velike pobjede u Širokom Brijegu i nadamo se da ćemo tako nastaviti - kazao je Varešanović.

Sarajevo je u prvom kolu drugog dijela sezone u Mostaru poraženo od lidera Zrinjskog sa 2:0, a trener Bordo tima je istakao da su iz tog susreta izvukli pouku.

- Mi prije svake utakmice napravimo plan, Vidjelo smo da na toj utakmici nije bio baš najbolji. Vidjeli smo gdje smo griješili. U Širokom je puno bolje izbledalo kao što to i rezultat govori.

Tamo smo pokazali da smo pogodili sve što smo promijenili i nadam se da ćemo takvu utakmicu odigrati sutra - rekao je trener Sarajeva pa nastavio:

Željezničar je trenutno u boljoj situaciji, bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu - dodao je Varešanović.

Duel će biti odigran u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bez prisustva publike, a Varešanović je proučio da je to besmisleno.

- Besmisleno, ali takva je odluka organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače.

Igrači su pokazali da su željni podrške. Nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku - dodao je trener Bordo tima.

Besim Šerbečić je posljednjem kolu protiv Širokog Brijega nosio kapitensku traku.

- Mislim da je suvišno pričati koliko nam znači derbi. Nakon utakmice u Širokom Brijegu smo puni samopouzdanja. Svjesni smo svjesni kvaliteta koji imamo.

Nismo u to sumnjali ni nakon poraza pd Zrinjskog, a to će nam mnogo značiti - rekao je defanzivac pa nastavio:

- Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam imao privilegiju i što mi je trener pružio čast i odgovornost da budem kapiten. Svjestan sam šta to znači - poručio je Šerbečić.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga