Trener Sarajeva

Varešanović: Željo je pod svaku cijenu želio rastrzati utakmicu i u tome je uspio

FOTO: Damir Hodžić

Četvrti vječiti derbi koji je odradio Mirza Varešanović na klupi Sarajeva okončan je identičnim rezultatom - 0:0.

- Nisam zadovoljan. Spremali smo derbi da ga dobijemo. Ušli smo u meč s mnogo samopuzdanja, poslije velike pobjede nad Širokim. Znali smo kako Željo igra, da pod svaku cijenu želi da rastrza utakmicu. U tome su uspjeli - rekao je nakon meča trener Sarajeva.

On je dodao da su njegovi izabranici drugo poluvrijeme počeli s preskakanjem igre, što nije bio plan.

Na pitanje da li je važnost utakmice "svezala noge" igračima, kazao je:

Pa vjerovatno jeste, ali to se ne bi smjelo desiti. Imamo dovoljno iskusnu ekipu da ne podlegne pritisku. Tri boda bi nam puno značila, treba dići glavu, krenuti još jače i ovog momenta se okrećemo utakmici protiv Veleža

Drugi put u historiji derbi se igrao u Zenici. U Trening-centar FSBiH odlukom krovne kuće bh. fudbala nisu mogli ni navijači.

- Katastrofa. Ovo je za mene besmisleno. Da se igra utakmica van Sarajeva, bez navijača, kao da smo igrali pripremnu utakmicu u Antalyji. Na pripremama smo imali ovakav ambijent i atmosferu. Još milion nekih stvari, gdje mi ne znamo gdje ćemo igrati narednu utakmicu, gdje svaku utakmicu igramo u gostima. Dogovorimo da igramo u Mostaru, preko noći dođe odluka da igramo bez navijača. Nije mi jasno zašto. Ne znamo gdje igramo i kako da spremamo utakmicu - zaključio je strateg Sarajeva.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga