Bruka i sramota

Više od 400 bosanskih šehida nije zaslužilo vandalizam

33 pripadnika 4. viteške odlikovano je najvišim ratnim priznanjem Zlatni ljiljan
FOTO: Damir Hodžić

Navijačkim neredima nije mjesto na stadionima, pogotovo ne na manifestacijama koje se održavaju u znak časnu borbu za opstanak Bosne i Hercegovine

Četvrta viteška motorizvana brigada u agresiji na Bosnu i Hercegovinu pokrivala je zonu odgovornosti na području Hrasnice, Sokolović Kolonije, Butmira i Igmana u dužini od 48 kilometara.

Ova brigada dala je veliki, skoro pa neizmjerljiv doprinos, u odbrani glavnog grada i države Bosne i Hercegovine. Imala je ključnu ulogu u održavanju jedine komunikacije bh. prijestolnice sa ostatkom slobodne teritorije tokom agresije na našu domovinu.

Ovo su samo neki od podataka koje bi trebali znati oni kojima je na pamet palo da na Memorijalnom turniru "Četvrta viteška" u fudbalu izazovu navijačke incidente.

Kao što to reče jedan od članova Udruženja "Četvrta viteška" prije današnjeg polufinala između Željezničara i Veleža, ova brigada je u odbrani Bosne i Hercegovine dala preko 400 šehida i poginulih boraca.

Pitanje je jesu li navijači Veleža, koji često na svojoj tribini znaju istaći zastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine, ijednog trenutka pomislili na ljude koji su poginuli boreći se pod tom istom zastavomu Četvrtoj viteškoj motorizovanoj brigadi i na njihov preživjele saborce koji su danas po najjačoj kiši pratili duel Željezničara i Veleža?

Navijačkim neredima nije mjesto na stadionima, pogotovo ne na manifestacijama koje se održavaju u znak časnu borbu za opstanak Bosne i Hercegovine!

VEZANI TEKST - Ko je želio izazvati incident u Hrasnici: Policija oduzela torbe pune palica i pištolj?

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga