Na neodređeno

Vlada KS dala saglasnost za prijem 28 radnika u Opću bolnicu

FOTO: FAKTOR

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" da primi u radni odnos na neodređeno vrijeme 28 radnika, na radna mjesta koja su ostala upražnjena u protekle dvije godine, uglavnom nakon penzionisanja radnika.

Kako je saopćeno iz Press službe KS, saglasnost je data na upošljavanje 11 medicinskih sestara – tehničara, četiri radnice na održavanju čistoće, dvije pomoćne radnice u kuhinji, dvije radnice na poslovima vešeraja, jedne diplomirane medicinske sestre, jedne više medicinske sestre, tri laboratorijska tehničara, jednog blagajnika, te jednog KVK instalera centralnog grijanja.

- Radi osiguranja nesmetanog rada Opće bolnice, Vlada je dala saglasnot i na upošljavanje jednog ljekara specijaliste ortopeda i jednog ljekara specijaliste mikrobiologa. Sredstva za isplate plaća na ovim radnim mjestima su osigurana Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, te ne podrazumijevaju dodatna finansijska izdvajanja. Prilikom prijema kadra u radni odnos, Opća bolnica je dužna ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise - navodi se u saopćenju.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga