open-navfaktor-logo
search
Pisao članovima IOFSBiH
Ahmedhodžić, Džeko i Šehić podržali bivšeg selektora Kodru
Meho Kodro je poslije smjene sa selektorske pozicije uputio pismo članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a koje je danas dostavljeno i brojnim redakcijama.
28.09.2023. u 16:43
get url
text

Kodro je, između ostalog, naveo da je iznenađen i razočaran odlukom o raskidu ugovora i načinom na koji je to urađeno.

VEZANI TEKST - Kodrino otvoreno pismo članovima IO FSBiH: "Pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju nemoć"
 

- Vašom odlukom koja nije viđena u svijetu fudbala pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju vlastitu nemoć. Ja ću ovo preboljeti i nastaviti, a šta ćemo sa Vama? I šta ćemo sa našim fudbalom? Šta ćemo sa novim selektorom? Hoćete li i njega smijeniti nakon jednog poraza ili ćete prema njemu koristiti druge kriterije, samo Vama znane? - pitao je Kodro.

- Ako se pitate zašto Izvještaj nije mogao biti usvojen, i tu je odgovor jednostavan: samo zato što sam imao svoje vlastite kriterije prilikom odabira igrača za dvije utakmice na kojim sam vodio reprezentaciju. I to je jedina moja krivica. Druge nema - konstatovao je Kodro.

Portal Reprezentacija.ba je Kodrino pismo objavio na svojoj Instagram stranici, a zanimljivo bivšeg selektora su "lajkom" podržali i pojedini reprezentativci Bosne i Hercegovine - Edin Džeko, Anel Ahmedhodžić i Ibrahim Šehić.

Novi selektor Zmajeva, ako ne dođe do nekog radikalnog zaokreta, bit će Savo Milošević. Njegovo imenovanje trebao bi sutra potvrditi Izvršni odbor FSBiH. Vico Zeljković, predsjednik krovne kuće bh. fudbala za petak (13 sati) zakazao je konferenciju za medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.