open-navfaktor-logo
search
Podržali židovsku zajednicu
Bayern se oglasio povodom stava svog fudbalera: Mi smo na strani Izraela
Čelnici minhenskog Bayerna održali su sastanak s Noussairom Mazraouijem, fudbalerom ovog kluba, koji je ranije na društvenim mrežama pružio podršku Palestincima u sukobu s Izraelom.
20.10.2023. u 21:03
get url
text

VEZANI TEKST - Traži se deportovanje igrača Bayerna, on citirao Kur'an: Nemojte misliti da Allah nije svjestan...
 

Njegova podrška Palestini naišla je na osude u nekim krugovima u Njemačkoj, a zastupnik Kršćansko-demokratske unije (CDU) Johannes Steiger zatražio je da Mazraouija isključe iz kluba i deportiraju.

Iz Bayerna su navelik da ih je marokanski fudbaler vjerodostojno uvjerio da je osoba koja voli mir i da odlučno odbacuje teror i rat.

- Žao mu je ako su njegove objave izazvale iritaciju - kazao je Jan - Christian Dreesen, izvršni direktor Bayerna i dodao da "Bayern osuđuje Hamasov napad na Izrael".

- Bayern i Mazraoui odlučno se protive prenošenju bliskoističnog sukoba na Njemačku, koja se zalaže za mir. Mržnji i nasilju bilo koje vrste nema mjesta u njemačkoj političkoj kulturi. Bayern stoji na strani židovske zajednice u Njemačkoj i na strani Izraela. Ništa ne opravdava ubistva djece i porodica. Bayern je uvjeren da fudbal treba razviti svoju moć balansiranja između različitih kultura, posebno u najtežim trenucima. Noussair Mazraoui će ostati u ekipu Bayerna, ali je trenutno van terena zbog povrede koju je zaradio igrajući za nacionalni tim - saopćio je prvak Njemačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.