open-navfaktor-logo
search
Istina i nagađanja
Briljirao u Želji: Zašto je Santos odbio ponudu Crvene zvezde?
Sve oko Clerismaria Santosa Rodriguesa obavijeno je velom tajne.
05.06.2023. u 17:58
get url
text

VEZANI TEKST - FK Željezničar: Koristi se krivotvoreni dokument u pregovorima za Santosa, klub nikad nije izdao potvrdu

Hoće li ostati u Želji, neće li, šta su menadžeri tražili od kluba, šta je Željo ispoštovao (predsjednik Edis Kovačević kaže da je pred klub postavljeno pet uvjeta i da su oni spunjeni)...

Tačnost podataka lebdi nekako na pola puta između istine i nagađanja, pa je u tom domenu i najnovija informacija da je ponuđen FK Sarajevo, piše Bosnainfo. Usred sezone počelo je da se nagađa da je Ajla Alimanović, direktorica Bordo tima, postigla dogovor sa Andy Barom da od sljedeće sezone Santos bude igrač tima s Koševa.

Poslije se ispostavilo da Bara nije Santosov menadžer, da to nije ni nekadašnji igrač Dinama Etto, već da se radi o nekadašnjem vlasniku OBN-a Ivanu Ćaleti.

Također, jedna od informacija do koje je stigao portal Bosnainfo je da je Santos bio nadomak Crvene zvezde, da je srbijanski klub bio najzagrijaniji za Brazilca, ali da je njegov menadžer odbio ponudu prvaka Srbije iz razloga što bi brzonogi fudbaler narednu godinu proveo negdje na posudbi.

Jedna od opcija, budući da je postalo sve skupa malo kilavo oko njegovog odlaska, je da momak odigra evropske utakmice sa Željom i na taj način pokuša dodatno podići svoju cijenu, pa onda da se otisne dalje trbuhom za kruhom...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.