open-navfaktor-logo
search
Ofanzivac Augsburga
Demirović puca od samopouzdanja: Ako bude potrebno igrat ću i stopera
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine za razliku od prethodnog okupljanja imat će i pomoć Ermedina Demirovića, ofanzivca njemačkog Augsburga.
04.09.2023. u 18:34
get url
text

- Spreman sam, u dobroj formi i probat ću dati sve od sebe da pomognem ekipi - rekao je Demirović uoči treninga Zmajeva u Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru.

VEZANI TEKST - Kodro: Imamo problem s Barišićem i Ahmedhodžićem
 

Bh. tim je osim tri vezana poraza u kvalifikacijama imao i problem realizacije, s obzirom da 270 minuta nije tresao mrežu rivala.

- Imamo kvaliteta, dosta dobrih napadača, ofanzivnih igrača. Trenirat ćemo jako do utakmica, nadamo se puno golova i dobrih utakmica.

Na pitanje da li se BiH protiv Lihtenštajna, a zatim i Islanda treba postaviti kao favorit i osvojiti puni plijen, mladi napadač je odgovorio:

- Trebamo se postaviti kao favoriti, imamo dosta kvaliteta u ekipi i trebamo razmišljati kao top ekipa. Tako radim, uvijek razmišljam samo o pobjedi.

Demirović je po vokaciji napadač, a u reprezentaciji često završi na krilnim pozicijama. To mu, kaže, ne smeta.

- Nije mi problem, tu sam za trenera na bilo kojoj poziciji. Ako bude trebalo na stopera, igrat ću i tu. Bitno mi je da dam maksimum i onda će doći sve na svoje - rekao je Demirović i dodao je da mu je drago što je novi selektor bivši napadač, kao i da se raduje saradnji s Kodrom, legendom bh. fudbala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.