open-navfaktor-logo
search
Komentar u studiju BHT-a
Dogan: Teške posljedice Petevove smjene
Komentator u studiju BHT-a Mensur Dogan kazao je da je po reprezentaciju Bosne i Hercegovine kobna bila smjena selektora Ivayla Peteva uoči starta kvalifikacija za EURO.
11.09.2023. u 22:58
get url
text

Zmajevi su u šestom kolu grupe J poraženi na Islandu rezultatom 1:0, što je čak četvrti poraz bh. tima koji znači da šanse da se naš tim kroz kvalifikacije domognu Evropskog prvenstva sada skoro i ne postoje.

- Mislim da smo ranije trebali da krenemo s rizičnijom igrom, pokušati nešto napraviti, promijeniti ritam igre. Da smo mali ranije krenuli ofanzivnije, bilo bi više vremena da se "izvadimo". Ovako je došao gol u najgore vrijeme - rekao je Dogan i dodao da je u prvom poluvremenu tempo bio nizak i da je utakmica još jednom "razočarala sve nas".

On smatra da je FSBiH napravio veliku grešku kada se odlučio zahvaliti Ivaylu Petevu.

- Sad se pokazalo koliko je pogubna bila smjena Ivayla Peteva. On je taman napravio atmosferu, ambijent u reprezentaciji. Onda je sve bez valjanog razloga prekinuto, vraćani smo nekoliko koraka unazad. Ne treba previše optuživati Kodru, drugu utakmicu je tu, ali očigledno su teške posljedice nakon što je smijenjen čovjek, a da nikom nije bilo jasno zbog čega - poručio je Dogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.