open-navfaktor-logo
search
Kipar
Drama u posljednjih 90 minuta: Pirić nesretno ostao bez šampionske titule
AUTOR: Faktor
11.05.2024. u 20:30
get url
text
Završen je fudbalski šampionat na Kipru, a u utakmici koja je odlučila o prvaku, Kenan Pirić, golman A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nesretno je ostao bez titule.
Njegov AEK iz Larnace odigrao je neriješeno na gostovanju kod APOEL-a (1:1), a bod je više odgovarao domaćinu.
Prije posljednjih 90 minuta ekipe su imale po 72 boda, ali je APOEL-u odgovarao i remi zbog boljeg međusobnog skora. AEK je sjajno otvorio meč i poveo u petoj minuti, a strijelac je bio Sol. No, slavlje gostiju nije dugo trajalo, jer je Marquinhos iskoristio grešku gostujućih defanzivaca i pogodio za 1:1.
Pirićev tim u nastavku je apsolutno nadigrao domaćina. AEK je dominirao, imao posjed lopte (67-33), redale su se prilike pred goloma APOEL-a, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Na kraju su domaći osvojili bod i zbog boljeg međusobnog skora stigli do naslova prvaka.
APOEL je osvaranjem titule izborio nastup u drugom pretkolu Lige prvaka, a AEK će nastupiti u drugom pretkolu UEFA Konferencijske lige. Za domaćina je večeras svih 90 minuta odigrao Mateo Sušić, nekadašnji reprezentativac BiH, koji je na taj način osvojio naslov prvaka.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.