open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Ekspresna reakcija: Hajduk imenovao novog trenera
Mislav Karoglan potvrđen je za novog glavnog trenera prve ekipe HNK Hajduk.
23.10.2023. u 22:06
get url
text

Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Ekipu je u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

- Trener Karoglan ima iskustvo rada u klubu u kojemu je bio trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk "Luka Kaliterna", dok je kao pomoćni trener učestvovao u radu dva stručna štaba prve ekipe (pod vodstvom Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa). Tokom seniorske fudbalske karijere igrao je za Kamen Ingrad, Posušje, Zrinjski iz Mostara, Rijeku, Široki Brijeg, Croatiju Zmijavce, Imotski, te Kamenu iz Ivanbegovine. Fudbalski put ga je vodio i u izraelski Hapoel Nazareth, slovačku Žilinu, te singapurski Warriors FC - saopćeno je iz Hajduka.

Trenerski angažman započeo je u Croatiji Zmijavci s kojima je osvojio ligu, a ujedno je dobio nagradu za najboljeg trenera Dalmacije. Početkom 2019. preuzima Zadar odakle u ljeto 2020. dolazi na već spomenuto mjesto trenera kadeta u Hajdukovoj Akademiji. Samostalno je vodio Istru 1961 na početku aktuelne sezone.

Karoglan ima i jedan nastup za mladu reprezentaciju BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.