open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Faruk Hadžibegić ispričao kakve seanse je radio Radovan Karadžić u FK Sarajevo
Faruk Hadžibegić, doskorašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, najveći dio igračke karijere proveo je u dresu FK Sarajevo.
18.12.2023. u 11:50
get url
text

Na Koševu je bio deset godina, do ljeta 1985. godine, kada je prešao u Real Betis.

U razgovoru za zagrebački Večernji list prisjetio se saradnje sa Radovanom Karadžićem, bivšim predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta RS i osuđenim ratnim zločincem, koji je prije rata kao psiholog radio u FK Sarajevo.

- Karadžića je predsjednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao motivirao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, poslije nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba.

Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspimo u dvorani, a kako nam se žurilo da poslije igramo karte, uvijek bi neko on nas poslije nekoliko minuta zalajao. "Dobro, Reks se probudio, seansa je uspjela, igrači su se probudili iz hipnoze", rekao bi Karadžić - naveo je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.