open-navfaktor-logo
search
Pretposljednje kolo
Finiš neuspješnih kvalifikacija: Desetkovani Zmajevi gostuju u Luksemburgu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje selekciji Luksemburga u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
16.11.2023. u 07:53
get url
text

Zmajevi su već izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiraju na EP, pa će prestojeća dva meča, večerašnji protiv Luksemburg te Slovačke u nedjelju u Zenici selektoru Savi Miloševiću poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.

Selektor je za ovaj meč napravio nekoliko promjena u spisku, pozvavši pet novih igrača, dok neće moći da računa na kapitena Edina Džeku koji je dobio poštedu, te povrijeđene Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Na spisku nema ni standardnog golmana Ibrahima Šehića, kao ni Anela Ahmedhodžića, za kojeg se vjeruje da će se vratiti u tim za utakmice baraža. 

- Prilika da da vidimo gdje smo u ovom momentu pred te odlučujuće utakmice, ali i prilika za neke momke da pokažu šta znaju. U svakom slučaju treba pozitivno gledati na ove dvije utakmice.

Kao što sam već rekao sve je bitno i da vidimo sa čime raspolažemo jer je ovo posljednje provjera pred baraž. Da vidimo na kojem smo nivou, šta je to što treba da se popravi i ujedno prilika za neke momke koji nisu bili u prvom planu da pokažu koliko mogu - kazao je Milošević u najavi meča.

Selektor Luksemburga Luc Holtz poručio je kako njegov tim nije favorit protiv Zmajeva.

 Za BiH neće igrati Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali mi nismo favoriti bez ozbira na njihov izostanak i našu pobjedu u prvoj utakmici. Sigurno da će reprezentativci BiH imati veliki motiv u ovom duelu.

Mi ćemo zadnje dvije utakmice kvalifikacija igrati punom snagom. Želimo na taj način da se zahvalimo navijačima na fantastičnoj podršci tokom ovog ciklusa - kazao je Holtz.

- Za BiH neće igrati Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali mi nismo favoriti bez ozbira na njihov izostanak i našu pobjedu u prvoj utakmici. Sigurno da će reprezentativci BiH imati veliki motiv u ovom duelu.

Luksemburg je u prvom međusobnom duelu u tekućim kvalifikacijama pobijedio Zmajeve u Zenici sa 2:0.

Meč u Luksemburgu igra se od 20:45 sati uz direktan TV prijenos na BHT1. Glavni sudija je Andris Treimanis iz Latvije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.