open-navfaktor-logo
search
Išasegi u Mostaru
FK Velež predstavio prvo pojačanje za novu sezonu
AUTOR: Faktor
23.05.2024. u 17:01
get url
text
Fudbalski klub Velež predstavio je prvo pojačanje za novu sezonu u kojoj će Rođeni osim domaćih takmičenja igrati i Evropu.
Novi igrač mostarskog kluba je Karlo Išasegi.
- U prisustvu Samre Eminović, v.d. direktorice FK Velež, danas je na stadionu Rođeni potpisan ugovor koji će ovog bočnog igrača odbrambenog reda, koji po potrebi uspješno može pokriti i krilne pozicije, vezati za Rođene do ljeta 2026. godine - saopćili su iz FK Velež.
Karlo Išasegi rođen je 24. augusta 2000. godine u Đakovu (Hrvatska).
Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama vinkovačke Cibalije, a nastavio u juniorskoj selekciji NK Osijek. Za vrijeme omladinskog staža dobijao je pozive U18 i U19 reprezentacije Hrvatske za koje je upisao tri nastupa. Kao fudbaler Osijeka nastavio je skupljati vrijedno seniorsko iskustvo na posudbama u redovima NK Belišće i NK Hrvatski Dragovoljac, da bi se potom početkom 2021. godine vratio u Cibaliju gdje je vrlo brzo zadobio povjerenje trenera i izborio se za mjesto standardnog prvotimca.
- Sezona na isteku jedna je od najuspješnijih u njegovoj karijeri, gdje je kao jedan od najstandardnijih igrača vinkovačkih Nebeskoplavih ubilježio 27 nastupa u kojima se čak pet puta uspio upisati u listu strijelaca. Iako prema svojoj primarnoj ulozi defanzivno orijentisan, Išasegi prema ovom statističkom parametru trenutno zauzima drugo mjesto na listi strijelaca Vinkovčana.
Potpis ugovora sa ovim dvadesetrogodišnjim igračem dolazi u trenutku nakon što su naši Rođeni i zvanično osigurali treću poziciju na tabeli PLBiH i sigurno predstavlja jedan od prvih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naš klub, kako da domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni naredne sezone.
Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu. Dobro nam došao Karlo! - poručili su iz Veleža.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.