open-navfaktor-logo
search
Radno u Splitu
Gattuso predstavljen kao trener Hajduka, Kalinić govorio o Džeki
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 17:01
get url
text
Gennaro Gattuso (46), legenda italijanskog fudbaka, danas je i službeno predstavljen kao novi trener Hajduka.
Splitski klub je u srijedu, 12. juna objavio da će legendarni Italijan povesti ekipu u novu sezonu. Potpisao je dvogodišnji ugovor, a ekiou će preuzeti od početka priprema. Gattuso je jučer sletio u Split, a na aerodromu su ga, između ostalih, dočekali predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić.
- Pružena mi je velika mogućnost da radim ovdje i da pokažem svoje fudbalsko znanje. Između ostaloga, volim i izazove, a Hajduk je izazov. Pričali smo o svemu i napravili jedan dobar posao.
Imam više od 400 utakmica u trenerskoj karijeri. Najviše volim igrati 4-3-3 ili 4-2-3-1. Dosta je to varijabilna situacija jer igramo četiri puta sa svim ekipama u prvenstvu. Najbitnije je da dođemo do pobjedničkog mentaliteta. Ko će igrati, vidjet ćemo tokom prvenstva. Moramo poštivati i budžet koji klub ima.
Zbog Eura nam fale tri igrača, oni će dobiti desetak dana više da se odmore. Jedna je stvar vidjeti igrače videu, a druga je uživo. Na meni je da u idućih par dana i tokom priprema odlučim ko će sve igrati - rekao je Gattuso.
Jedno od pitanja za Kalinića bilo je o Edinu Džeki i Ivanu Rakitiću, o kojima su pisali hrvatski mediji.
- Imam spisak igrača koje želim. Ne bi bilo fer govoriti o imenima. Svi oni imaju svoje klubove. Tražit ćemo pojačanja, vidjet ćemo koliko će to biti moguće. Neću dovoditi reda radi - kazao je Kalinić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.