open-navfaktor-logo
search
Debitant među Zmajevima
Gigović: Rekao sam Šveđanima da želim igrati za svoju zemlju, jedva čekam debi
AUTOR: Faktor
31.05.2024. u 14:19
get url
text
Armin Gigović (lijevo)
Armin Gigović (lijevo)
FOTO: Damir Hodžić
Među brojnim debitantima u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine za okršaje s Engleskom i Italijom nalazi se i Armin Gigović, bivši kapiten U21 reprezentacije Švedske, koji je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za zemlju iz koje dolaze njegovi roditelji.
Drago mi je biti ovdje. Barbarez i Spahić su me po dolasku u reprezentaciju odmah nazvali i pokazali interesovanje i želju da dođem i zaigram. Porodica i ja smo bili oduševljeni - rekao je Gigović u svom prvom obraćanju novinarima.
On je kazao da je obavijestio Šveđane da želi igrati za svoju zemlju Bosnu, a da su oni odluku poštovali i respektovali.
Zadovoljan je kako je primljen u reprezentaciji. Nema sumnje da su mu na adaptaciji pomogli Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Tahirović..., koji su poput Gigovića rođeni i odrasli u Švedskoj.
- Dobar osjećaj, dobar utisak imam o trenerima, stručnom štabu, igračima. Svi su prijatni, otvoreni.
Gigović je na okupljanje stigao nakon što je s Midtjyllandom postao prvak Danske. Izvjesno je da će klub i napustiti.
- Zadovoljan sam. Bila je duga i jaka sezona. Do kraja smo osvojili. Drago mi je da da mogu završiti s titulom u klubu. Neću nastaviti tamo. Drago mi je što smo bili prvi i što sam osvojio prvu titulu u karijeri - rekao je Gigović.
Veznjak kaže da jedva čeka debi.
- Velika utakmica, za mene i za mlađe igrače. Engleska je Engleska, ali ću ući u utakmicu kao da je neka ekipa iz Danske i Švedske. Dati gas, sve od sebe. Jedva čekam utakmicu, jedva čekam debi - zaključio je Gigović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.