open-navfaktor-logo
search
Problemi za Banjalučane
Glavobolje za Marinovića: Protiv Želje će braniti dječak koji još nema nastup ni za kadete Borca?
Borac je porazom od Austrije završio nastup na međunarodnoj sceni i sada se okreće domaćim obavezama.
04.08.2023. u 12:49
get url
text

Tim iz Beča u oba meča drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu upisao je pobjede (1:0 u Austriji i 2:1 sinoć na Gradskom stadionu), te izborio prolaz dalje, istovremeno eliminisavši Banjalučane sa međunarodne scene.

I nije to bio jedini problem za "crveno-plave" sinoć. U samom finišu meča povrijedio se Nikola Ćetković, standardni čuvar mreže, a danas nakon obavljenih snimanja i pregleda bit će poznat stepen povrede i koliko će talentovani golman morati da pauzira.

Ako se tome doda i izostanak Bojana Pavlovića, koji je uoči prvog odmjeravanja snaga sa Austrijancima podvrgnut operativnom zahvatu zbog upale slijepog crijeva i još se oporavlja, jasno je sa kakvim problemima se susreće trener Borca.

To znači da Banjalučani među stativama trenutno mogu da računaju jedino na 16-godišnjeg Nikolu Grujića!

Golman rođen 17. decembra 2006. godine još nije debitovao za seniorski tim Borca, a to bi moglo da se desi već narednog vikenda, u derbiju protiv Željezničara, piše Mondo.

Grujić je u Borac stigao prošle zime, trenirao sa kadetima "crveno-plavih", ali nije igrao zvanične utakmice ni za omladinske selekcije. Posljednji nastup u takmičarskom meču imao je još u novembru prošle godine, za kadete banjalučkog OFK Spartak 2013 protiv Naprijeda.

Treba istaći da je u dvomeču protiv bečke Austrije presjedio na klupi za rezervne igrače.

Banjalučani su "preskočili" prvo kolo Premijer lige BiH zbog obaveza u Evropi (gostovanje Širokom Brijegu), u predviđenom terminu neće igrati ni duel drugog kola protiv Sarajeva, tako da će prvenstvo praktično započeti od trećeg kola i gostovanja na Grbavici.

Ovaj susret zakazan je za subotu, 12. august od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.