open-navfaktor-logo
search
Nakon ubistva
Grčka strahuje od novih navijačkih obračuna: Grobari i antifašistička koalicija stižu u osvetu?
Samo dan nakon velikih nereda u Atini u kojima je divljanje huligana između navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a odnijelo jedan ljudski život, u Grčkoj strahuju od novih nereda.
08.08.2023. u 22:13
get url
text

Naime, u Atini se sutra igra utakmica između Panathinaikosa i Marseillea koja je također proglašena utakmicom visokog rizika te je gostujućim navijačima zabranjen dolazak. Podsjetimo, navijači Panathinaikosa, Gate 13, učestovali su s Boysima u tučnjavi protiv AEK-ovih navijača.

Dodatnu opasnost predstavlja činjenica da su navijači Marseillea u prijateljskim odnosima s navijačima AEK-a i Grci strahuju zbog potencijalne "osvete" koja bi bila upućena navijačima Panathinaikosa. Neki grčki mediji spominju i da policija ima dojavu o potencijalnom dolasku navijača Livorna.

Navijači AEK-a, Marseillea i Livorno čine takozvanu "antifašističku koaliciju" i jedni su od ne pretjerano čestih ljevičarskih navijačkih grupa.

Drugi pišu da bi mogli stići i neki ultrasi Rome, St Paulija, ali i beogradskog Partizana koji su također prijatelji s Grcima.

Iako je grčka policija razmišljala o tome da se utakmica odgodi, u dogovoru s UEFA-om će se ipak održati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.