open-navfaktor-logo
search
Zmaj povrijeđen
Hadžibegić: Kolašinac dolazi, želi biti s ekipom, ali nećemo rizikovati
Igrač Marseillea Sead Kolašinac će doći na okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je selektor Faruk Hadžibegić.
16.03.2023. u 10:01
get url
text

Kolašinac se povrijedio tokom posljednje utakmice svog tima i njegov nastup u utakmicama protiv Islanda 23. marta i Slovačke tri dana kasnije je pod znakom pitanja.

- Po njegovom dolasku, naša ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede. Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima - poručio je Hadžibegić.

- Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati jer je on jako bitan za ekipu - dodao je selektor Zmajeva.

Okupljanje Zmajeva za predstojeće utakmice zakazano je za nedjelju, 19. mart, u Trening-centru FSBiH u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.