open-navfaktor-logo
search
Povratnik među Zmajeve
Hajradinović: Na nama je da pokažemo da nam je mjesto u reprezentaciji i da možemo biti oslonac za baraž
Haris Hajradinović, fudbaler turske Kašimpaše, poslije duže vremena ponovo je dobio poziv u fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
14.11.2023. u 15:24
get url
text

Zmajeve čekaju posljednji dueli kvalifikacija za EURO protiv Luksemburga (16. novembar) i Slovačke (19. novembar).

- Na nama je, na novim igračima, kao i meni koji nisam bio tu par okupljanja, da pokažemo selektoru i našim navijačima da nam je mjestu tu i da dokažemo da možemo biti oslonac reprezentaciji za mart i baraž - rekao je Hajradinović.

Upravo će mečevi s Luksemburgom i Slovačkom poslužiti reprezentaciji BiH kao priprema za utakmicu baraža u martu naredne godine, s obzirom na to da kalendarom više nisu planirana okupljanja.

Izvjesno je da će Zmajevi u baražu igrati protiv Finske na domaćem terenu, ali treba sačekati kraj kvalifikacija. Luksemburg i Slovačka su po kvalitetu slični Fincima, mišljenja je Hajradinović.

- Svi znamo da nam je Finska neugodna, s njima smo tu negdje po kvalitetu. Moramo što bolje odraditi ove dvije utakmice da imamo uvid kako bi mogli izgledati u martu. Što se mene tiče dat ću maksimum da opravdam poziv. Nadam se da će i ostali, u što ne sumnjam - dodao je Hajradinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.